Намери ни
To Top

Мбапе: Юве са класен отбор, но ще направим всичко за финал

Нападателят на Монако Килиян Мбапе е впечатлен от качествата на Ювентус, но смята, че френският тим също има своите шансове преди полуфиналните сблъсъци от Шампионската лига срещу италианския колос. Първата среща между двата тима е на стадион „Луи II“ в сряда от 21.45 часа българско време. 18-годишният младок, който има 24 гола и 11 асистенции в 38 официални мача за клуба от Княжеството през този сезон, е доволен, че ще може да се изправи срещу легендарния вратар на съперника Джанлуиджи Буфон.


„Ювентус е велик клуб. Всички знаят неговата история и страхотните футболисти, които са играли там преди и сега. Този великолепен отбор елиминира Барселона, който също беше считан за един от фаворитите за трофея. В тези срещи Юве показа, че притежава всичко необходимо, за да спечели турнира. Но ние също сме класен отбор и ще направим всичко възможно, за да стигнем до финала“, коментира Мбапе, който прави фурор в надпреварата с 5 гола в 7 мача.

„Буфон? Той е вратар, който заема място в историята като един от най-добрите в света. Радвам се, че получавам възможност да играя срещу него. Точно заради такива неща работиш, за да се изправиш срещу футболисти от такова ниво. В такива ситуации се раздаваш напълно, за да стигнеш до победата“, коментира още тийнейджърът.

Ощр от категория Шампионска лига