Намери ни
To Top

Зидан: Реал не е фаворит срещу Атлетико, завиждам на Роналдо

Футболистите на Реал Мадрид са свикнали да играят в големи мачове, заяви треньорът на европейските клубни шампиони Зинедин Зидан преди първия полуфинал от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид.

Французинът уточни, че преди първия съдийски сигнал шансовете са 50-50 и играчите на Реал трябва просто да спечелят първия мач. Той е насрочен за вторник от 21:45 българско време на „Бернабеу“.

„Знаем много добре колко важен е първият мач и мислим само за него.


Феновете винаги ни подкрепят и се надявам да го направят и утре по начина, по който го направиха през уикенда. Това е нашата сила и тя ни е нужна. Това е полуфинал и ние знаем какво трябва да правим, когато публиката на стадиона е на наша страна. Свикнали сме с подобни двубои и смятам, че сме в добра кондиция и сме концентрирани“, каза той.

„Враждата с Атлетико не се е променила от времето, когато играех. Това е столично дерби и винаги е напрегнато, но отборите си остават същите. Това обаче е Шампионската лига. Да стигнеш до полуфиналите е страхотно постижение, но до края остава още много. Трябва просто да се раздадем на терена. Атлетико стана много силен тим през последните четири-пет години и ще ни затруднят. Те не се предават, независимо в какво положение са. Водят битка до самия край, знаят кои са силните им страни и ги използват. Ние също имаме какво да покажем. Няма обаче да видите нещо много по-различно от предните мачове“, добави старши треньорът на Реал Мадрид.

„Предишните финали остават в миналото и не можем да мислим за тях. Те завършиха в наша полза, но сега е малко по-различно. Не сме фаворити. В елиминациите шансовете винаги са 50-50 и ние просто трябва да се стараем да спечелим мача утре. В момента той е най-важен, а след него ще мислим и за следващия“, каза още Зидан.

„Варан е напълно възстановен и може да играе. Ще бъдем без Пепе, но Начо, Рамос и Варан са готови, така че се радвам, че мога да разчитам на тях, защото дълго време бяха контузени. Марсело пък е в най-добрата форма в кариерата си и е фундаментален футболист за нас. Всички знаем това и виждаме, че продължава да се развива“, заяви французинът.

Относно своята звезда Кристиано Роналдо, Зидан каза:

„Той е най-добрият футболист, с който съм работим като треньор. Жалко, че не се засякохме на терена. Играл съм с бразилския Роналдо, който също беше необикновен футболист. Завиждам им, защото аз нямам техните постижения. Правех асистенции, но не вкарвах толкова много“.

Ощр от категория Шампионска лига