Намери ни
To Top

Челси докосва титлата в Англия след бой над Евертън

Отборът на Челси направи изключително важна крачка към титлата в Англия. Футболистите на Антонио Конте спечелиха с 3:0 гостуването си на Евертън в мач от 35-ия кръг на Висшата лига.

След днешната си победа „сините” имат преднина от 7 точки пред втория Тотнъм, който от 18:30 играе с Арсенал.

Срещата започна много добре за домакините, които на няколко пъти бяха близо до това да открият резултата.


Във втората минута Доминик Калвърт-Люин удари гредата след прекрасна контраатака.

Впоследствие обаче Челси намери своята игра и все по-често започна да застрашава вратата на Стекеленбург. В крайна сметка обаче така и не се стигна до попадение през първата част на мача.

След почивката „карамелите” заиграха по-защитно, докато Челси започна да напада все по-агресивно. Логичното се случи в 66-та минута, когато след прекрасен индивидуален рейд Педро реализира за 1:0. Интригата в срещата приключи в 79-та минута, когато след удар на Азар топката попадна в Гари Кейхил, когато от близко вкара топката за втори път във вратата на домакините.

Крайното 3:0 бе оформено шест минути по-късно. Фабрегас изведе с перфектен пас Вилиан, който прецизно я насочи в мрежата на Стекеленбург.

Така Челси е убедителен лидер в класирането на Премиършип с актив от 81 точки, докато Евертън е на седмата позиция с 58 пункта.

В друга среща играна днес Манчестър Сити допусна грешка в битката за топ 4. „Гражданите“ завършиха 2:2 като гост с борещия се за оцеляване отбор на Мидълзбро.

Домакините откриха резултата в 38-та минута чрез Негредо. През второто полувреме съдията даде дузпа в полза на Сити, която Серхио Агуеро вкара, за да изравни резултата.

Oтново Боро поведе след гол на Калъм Чеймбърс в 77-та минута. Манчестър Сити успя все пак да стигне до изравнително попадение, като негов автор бе Габриел Жезус.

След това равенството футболистите на Пеп Гуардиола са четвърти с актив от 66 точки, колкото има и третия в класирането Ливърпул. Мидълзбро е предпоследен в класирането с 28 пункта.

Ощр от категория Футбол