Намери ни
To Top

Тотнъм срази Арсенал и остава в борбата за титлата

Отборът на Тотнъм постигна изключителна ценна победа с 2:0 над Арсенал в мач от 35-ия кръг на Висшата лига, с което „шпорите“ запазиха интригата в битката за първото място.

Двата отбора изиграха динамично първо полувреме на „Уайт Харт Лейн“ , в което „шпорите“ доминираха над своя съперник. Домакините пропуснаха две страхотни възможности в рамките на три минути. Първо удар на Кейн рикошира в противников футболист, като след това топката попадна в Али, който отправи удар с глава.


Топката обаче премина встрани от вратата на Чех. Три минути след това Тотнъм организира чудесна контраатака, като този път Ериксен имаше добра възможност да открие резултата, но ударът на полузащитника не бе точен.

В 38-ата минута Арсенал създаде първата по-опасна ситуация пред вратата на Лорис. Рамзи отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но стражът на домакините внимаваше и изби топката. Първата част на сблъсъка завърши 0:0.

След подновяването на играта домакините продължиха да доминират на полето, като логичното се случи. В рамките само на две минути „шпорите” вкараха два гола в мрежата на Чех. След центриране в наказателното поле топката попадна в Деле Али, който се възползва от грешка в защитата на „топчиите” и с прецизен удар откри за 1:0.

В 56-та минута след чудесна контраатака на Тотнъм Габриел фаулира Хари Кейн в наказателното поле и главния съдия Майкъл Оливер посочи точката за изпълнение на дузпа. Именно Кейн се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, като нападателят хладнокръвно вкара топката за втори път във вратата на Чех.

В 67-та минута Тотнъм можеше да вкара трети гол, но топовен удар на Вертонген бе избит от стража на „топчиите”. Малко след това домакините имаха претенция за нова дузпа. При остро центриране топката се удари в ръката на Санчес, но съдията не отсъди нов наказателен удар.

Футболистите на Маурисио Почетино продължиха да търсят трето попадение. Кейн бе близо до това да отбележи красив гол с глава, но отново Чех показа завиден рефлекс и изби.

До края на сблъсъка Тотнъм съумя да запази аванса си, докато футболистите на Арсен Венгер така и не създадоха нищо опасно пред вратата на Лорис. С победата си „шпорите” записаха изключително ценен успех в борбата за първото място.

Със спечелените три точки тимът на Почетино събра актив от 77 пункта с 4 по-малко от лидера Челси. Арсенал пък заема шестата позиция с 60 точки.

Ощр от категория Футбол