Намери ни
To Top

Опциите за Пулев и Джошуа, включват и Кличко

Ще има ли мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа?

Това е въпросът, който вълнува българските фенове след последните две боксови вечери.

В петък Кубрат Пулев защити интерконтиненталната си титла на WBA, а в събота Джошуа направи спектакъл срещу Владимир Кличко и взе поясите на IBF, WBA, IBO.

Още преди двубоя между Джошуа и Кличко промоутърът на британеца Еди Хърн обясни, че има вероятност неговият боксьор да се откаже от някой от поясите си.

Хърн, както и промоутърът на Пулев – Зауерланд – обявиха като задължителна защитата на титлата от IBF на Джошуа срещу българина, но все още има различни опции.


Една от тях – Джошуа да оваканти пояса и да не се бие с Пулев.

Това може да стане ако Джошуа пожелае да организира мач срещу Тайсън Фюри, който би събрал нова огромна аудитория, но няма да се зачита за защитата пояса.

Друга възможност бой с Пулев да се отложи е реванш между Джошуа и Кличко. За такава опция намекна самият Кличко след поражението. „Разбира се, това е в договора ни. Към момента съм заинтересован от реванш,“ заяви украинецът. „След като анализирам какво се случи сега, разбира се.“

Поясът, който Джошуа няма обаче е на WBC и той е притежание на Дионтей Уайлдър. Уайлдър първо ще се бие с шампиона на WBO Джоузеф Паркър, за да обедини поясите, а след това си пожела Джошуа в края на 2017-та.

Ощр от категория Анализ