Намери ни
To Top

Монтана изхвърли Пирин от Купата

Волейболистите на Монтана се класираха за полуфиналите на турнира за Купата на България. Воденият от треньора Даниел Пеев тим надигра категорично Пирин (Разлог) с 3:0 (25:23, 25:22, 25:13) в директен сблъсък за второто място в Група Б на финалите, игран тази вечер в зала „Добротица“ в Добрич.

Така монтанчани ще играят на полуфиналите срещу шампиона на България и носител на трофея от миналата година Нефтохимик 2010 (Бургас), който стана победител в Група А след две убедителни победи. Срещата ще бъде повторение на финалния плейоф в Суперлигата, спечелен от бургазлии.


В другата полуфинална среща един срещу друг ще се изправят ЦСКА, които станаха победители в Група Б, и домакините от Добруджа 07, които завършиха втори в Група А. Двата полуфинала са в събота (29 април) от 16,30 и 19,30 часа. Отборът на Пирин пък допусна две загуби и отпада от турнира.

МОНТАНА – ПИРИН (РАЗЛОГ) 3:0 (25:23, 25:22, 25:13)
МОНТАНА: Делчо Раев, Минчо Минчев, Тодор Скримов, Александър Симеонов, Теодор Тодоров, Николай Къртев – Добромир Иванов-либеро
Старши-треньор: Даниел Пеев
ПИРИН: Владимир Панев, Венцислав Георгиев, Благовест Катранджиев, Георги Елчинов, Костадин Гаджанов, Мартин Кръстев – Виктор Копанаров-либеро
Старши-треньор: Иван Дурев.

Ощр от категория Волейбол