Намери ни
To Top

Фетел: Райконен все още е един от най-добрите

Себастиан Фетел все още държи под око съотборника си във Ферари Кими Райконен и вярва, че финландецът е един от най-добрите пилоти на пистата и тази година заслужава много по-добри резултати.

Кими не се справя блестящо от началото на новия сезон и това породи щателно внимание от страна на шефовете на Ферари, които може и да започнат да се оглеждат за нов пилот за следващия сезон. Фетел обаче подкрепи съотборника си.

„Мисля, че Кими не получава това, което заслужава.


В последното състезание бе очевидно, че стартът и първата обиколка му костваха много. В противен случай съм сигурен, че щеше да се качи на подиума. За разлика от останалите аз много добре виждам какво става в неговия гараж и нещата просто не вървят в негова посока. Не мисля, че има някой в падока, който се съмнява, че той е един от най-талантливите пилоти във Формула 1“, заяви Фетел на пресконференцията в Сочи.

Фетел добави, че представянето на един състезател винаги е съпроводено от цикличност и отбеляза, че това може би е лошият период на Кими. Той е категоричен, че въпреки лидерството си в класирането няма никакви следи от йерархия между двамата пилоти на Ферари.

„В последните две години и половина, в които се състезаваме, всичко е кристално често. Понякога сме доста близо, понякога – прекалено близо. Спомням си състезанието в Китай миналата година от моята гледна точка, която далеч не бе идеална, но трябва да се бориш със съотборника, както и с другите пилоти. По-важно от това обаче е да знаем и разбираме, че в крайна сметка ние се състезаваме за Ферари“, завърши Фетел.

Ощр от категория Спорт