Намери ни
To Top

Тервел Пулев за пръв път срещу обратен гард при професионалистите

Тервел Пулев се ориентира много бързо в тънкостите на професионалния бокс, където промяната на съперника в последния момент не е нещо ново. Още за неговия предишен двубой в Берлин бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон трябваше да се пренастройва заради подобна изненада.

Очакваше се Пулев да изиграе своя първи мач срещу съперник с положителен актив. Той трябваше да се бие срещу Мустафа Амиш (4 победи, 1 с нокаут и 2 загуби).


Французинът се оттегли в последния момент от срещата, но промоутърите от „Зауерланд“ реагираха мигновенно. Те осигуриха 27-годишния поляк Якуб Войчик (8 победи, 4 с нокаут, 18 загуби и 2 равни). Той е с три поредни загуби и на пръв поглед е тотален аутсайдер. Войчик е с обратен гард, а освен това е отказван само два пъти при всичките 18 поражения.

Също както Кубрат, и Тервел ще се боксира за втори път в „Арена Армеец“ като професионалист. Той направи мечтан дебют пред 10 000 зрители, а сега отново ще бъде надъхан допълнително от публиката. Специално за тази среща Тервел Пулев прекара няколко седмици в Берлин. Той се готвеше под наставленията на Ули Вегнер и имаше възможност да прави сериозни спаринги, които тук в България му липсват. Единственият по-сериозен тренировъчен опонент в България за Тервел е националът Радослав Панталеев, който се боксира в долната категория до 81 кг.

Това ще бъде втори мач за Пулев в рамките на месеца, което е индикация, че неговите промоутъри от „Зауерланд“ имат намерение да форсират прогреса му при професионалистите. В интервю за „България Днес“ Кале Зауерланд разкри, че смята до края на годината да изведе Тервел до мач за европейската титла в полутежка категория. За да стане това по-бързо, българинът има нужда от убедителни победи.

Тервел ще подгрява основното събитие за галавечерта в „Арена Армеец“ – Кубрат Пулев срещу Кевин Джонсън – които ще се борят за статута на претендент за световната титла на Международната боксова федерация.

Ощр от категория Бойни Спортове