Намери ни
To Top

Предлагат Лукин на тима на Димитър Димитров-Херо

Мениджърите на Сърджан Лукин явно не са доволни от предложението, което Левски е отправил до румънеца за удължаване на договора. Настоящият контракт на централния защитник със сините изтича с края на първенството. В момента шефовете на столичани се опитват да задържат играча, защото треньорът Николай Митов го иска в състава и за следващия сезон. Представители на бранителя обаче вече го предлагат на чужди клубове.


Това не е проблем, тъй като от 1 януари насам Сърджан може да преговаря с който и да е тим, в който да премине след края на кампанията като свободен агент. Един от отборите, с които са се свързали агенти на играча, е казахстанският Иртиш. На този тим в момента треньор е бившият наставник на сините Димитър Димитров. Към момента обаче клубът на Херо не може да си позволи услугите на Лукин, който е пожелал годишна заплата в размер около 200 хиляди евро – подобна сума прибира и на Терена“.

Сърджан е един от най-скъпоплатените футболисти в Левски. Сините се опитват да го убедят да намали месечното си възнаграждение в рамките на 10 хиляди евро. Засега обаче това не се е случило. Освен висока заплата играчът ще иска и пари на ръка, за да сложи подпис под договор с бъдещия си клуб.

През пролетта Лукин успя да си възвърне титулярно място, което бе загубил заради травми през есента. През сезона в Първа лига Сърджан има 11 двубоя в Първа лига, в които не е успял да отбележи гол.

В състава на сините има доста играчи с изтичащи договори. Сред тях са халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, както и нападателят Антонио Аниете.

Ощр от категория Трансфери