Намери ни
To Top

Вегнер прави Пулев шампион и се оттегля

Кубрат Пулев по всяка вероятност ще има нов треньор след края на годината. Легендарният специалист Ули Вегнер изглежда ще се оттегли от активна дейност, като признава това в интервю пред германския „Билд“. Вчера един от най-известните боксови наставници в Европа навърши 75 години. Той отпразнува своя рожден ден в залата, тренирайки с Кобрата за мача с Кевин Джонсън.


Договорът на Вегнер със „Зауерланд“ изтича в края на 2017-а, а братята Кале и Нисе са му съобщили, че не се очертава да бъде подновен. Това означава, че ветеранът може да се оттегли непосредствено след като Кубрат Пулев направи своя втори опит да спечели световната титла на IBF, чийто претендент №1 е в момента.

„Всяко нещо си има край. факт е обаче, че със своята страст спокойно мога да бъда треньор и да дам на бокса още две или три години. В момента се чувствам добре, но така или иначе няма как да определим кога нещо в живота свършва. За рождения си ден на първо място си пожелавам здраве. За съпругата ми Маргарет, която е толкова смела и винаги е на моя страна, за семейството ми, за приятелите ми и за мен. Също така момчетата в залата трябва да ме уважават още повече, желая им много успехи. Да продължат напред без значение какво ще реши мениджмънтът на „Зауерланд“. Имам възможности да продължа работата си въпреки напредналата си възраст. Когато г-н Зауерланд каже „край“, няма проблем. Ще приема решението му. Имах хубави години с Вилфред Зауерланд, за които му благодаря. Ще видим какво ни е подготвило бъдещето“, коментира Ули Вегнер. Той е 8 България заедно със съпругата си Маргарет, която е искала да му направи парти за рождения ден в Германия, но е останала разочарована, че специалистът ще бъде на работа в София.

Ощр от категория Бойни Спортове