Намери ни
To Top

Барса скъса мрежата на последния

Шампионът на Испания Барселона записа очаквана и убедителна домакинска победа със 7:1 над последния в таблицата Осасуна в двубой от 34-ия кръг на Ла Лига. Новината от мача е, че Хавиер Масчерано вкара първия си гол за каталунския тим, след като се разписа от дузпа в 67-ата минута. Лионел Меси реализира две попадения (12 и 63). Толкова вкара и Андре Гомеш (30 и 57), а останалите две отбеляза Пако Алкасер (64 и 86).


За Осасуна точен беше Роберто Торес (48). С успеха Барса временно дръпна с три точки пред Реал Мадрид.

Луис Енрике даде почивка на основни футболисти като Луис Суарес, Андрес Иниеста и Жорди Алба. Каталунският тим беше подреден в 3-4-3, а в предни позиции действаха Лионел Меси, Пако Алкасер и Арда Туран. „Червените“ разчитаха в нападение на Серхио Леон.

Барселона – Осасуна+29
Срещата започна в спокойно темпо. „Лос кулес“ подеха продължителни нападения, но стояха далеч от вратата на Салваторе Сиригу. Гостите от „Ел Садар“ правеха опит да покриват пространствата пред своя страж и да атакуват скоростно. В 12-ата минута Фаусто Тиенса сбърка при изнасянето и подари златна възможност на Лео Меси, който очаквано се възползва. Аржентинецът пое тупкащата топка, осигури си пространство за завършващ удар и хитро прехвърли вратаря – 1:0. След гола десетки зрители опънаха „синьо-червени“ фланелки по подобие на голова радост на Ла Пулга на „Сантиаго Бернабеу“.

В 14-ата Люка Дин отправи мощен удар от 22 метра, който беше блокиран. В 26-ата Алкасер свали топката в наказателното поле, а Меси шутира с десния крак от въздуха – над гредата. В 30-ата Лео получи нов шанс за удар от пеналта и топката профуча наистина на милиметри от гредата. В рамките на същата минута падна и вторият гол за „лос блаугранас“. Иван Ракитич центрира отдясно към дузпата, където непокритият Андре Гомеш насочи с вътрешен удар към левия ъгъл – 2:0.

Барселона – Осасуна+29
В 39-ата Меси центрира от статично положение, Алкасер насочи с глава, но Сиригу плонжира и изби. Като цяло домакините изиграха едно ефективно полувреме и с минимум усилия взеха добра преднина.

Наварският тим раздразни звяра с попадение в 48-ата минута. Роберто Торес завъртя топката от фал и изненада Марк-Андре Тер Стеген – 2:1. Германският страж реши да покрива ъгъла на стената и беше наказан след страхотен удар. В 50-ата Масчерано стреля с глава след корнер и нацели греда. В 55-ата останаха съмнения за дузпа срещу Ракитич, но реферът предпочете да замълчи. В 57-ата Жерард Пике овладя на гърди и стреля, топката се отби от гредата и Андре Гомеш вкара второто си попадение за 3:1.

Барселона – Осасуна 7:1+29
В 62-ата Меси реализира още един гол в типичен стил. Аржентинецът завъртя топката от дъгата и не остави шансове на Сиригу с удар точно до гредата. След попадението Луис Енрике смени Лео с цел да му даде почивка преди дербито с Еспаньол. В 64-ата Масчерано и Алкасер почти се сбутаха в наказателното поле, като нападателят беше в по-добра позиция и технично преодоля вратаря отблизо – 5:1.

Видно беше, че Масче се стремеше да отбележи първия си гол за Барса и доста често беше в наказателното поле на памплонци. В 66-ата Денис Суарес беше спънат на излизане от наказателното поле и съдията правилно посочи бялата точка. Зад топката застана именно Ел Хефесито, който с безпощаден удар реализира първия си гол като играч на Барселона. В 86-ата резултатът набъбна на 7:1, след като Денис Суарес изведе Пако, той финтира вратаря и насочи в празната врата.

Барселона – Осасуна 7:1+29
Така Барселона изпълни задачата си и вече мисли за градския сблъсък с Еспаньол в събота вечер. Памплонци вече не таят надежда за оцеляване.

Ощр от категория Футбол