Намери ни
To Top

Ботев Пловдив на крачка от финал за Купата

Ботев Пловдив приема Верея в реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България днес от 18 часа на стадиона в базата в Коматево. Пловдивчани спечелиха гостуването в Стара Загора с 1:0 и направиха голяма крачка към финала, като днес трябва да довършат започнатото.

В своята история Ботев е играл 11 пъти до битката за трофея, който е печелил два пъти. За последно пловдивчани играха на финал през 2014 година, когато отстъпиха пред Лудогорец в Бургас.


Другият финалист най-вероятно отново ще бъде тимът от Разград, който спечели с 4:0 първия си полуфинал срещу Литекс. Двубоят за трофея е на 24 май на националния стадион „Васил Левски“.

Очаква се треньорът на Ботев Николай Киров да заложи в атака на Косоко и Антонио Вутов, а Фернандо Виана да остане резерва. В средата на терена ще действат Неделев, Балтанов, Бризола и Меледже. В защита са титулярите Виктор Генев и Радослав Терзиев в центъра и Цветомир Панов и Лазар Марин по фланговете. На вратата ще застане Иван Чворович.

Отборът на Верея пристига в Пловдив с куп кадрови проблеми. Към трайно контузеният бранител Мунин се присъединиха Усман Балд, Валери Домовчийски и вътрешният халф Венцислав Бенгюзов. В негово отсъствие до Георги Ангелов в средата на терена ще застане Илиас Хасани. Атаката ще води юношата на Ботев Георги Андонов, подпомаган от капитана Елиаш да Силва.

По фланговете ще връхлитат Педро Еуженио и Момчил Цветанов. Защитата е в традиционния си вид – Здравко Ииев, Самуел Инкоом, Иван Бандаловски и Владимир Зафиров. Преотстъпеният от Лудогорец вратар Георги Аргилашки е аут заради контузия и така юношата Стоян Димитров отново ще е резерва.

Ощр от категория Футбол