Намери ни
To Top

Това решение на Пламен Константинов взриви националния

Решение на Пламен Константинов буквално взриви националния. Никой от играчите, феновете и волейболната общност като цяло не очакваше треньорът да направи изненадващ ход. Дано сензационният избор е за добро и помогне да спечелим медал на Мондиала. Основен стълб на тима ни (Жоро Братоев) от Олимпиадата и Европейското, на които направихме фурор е аут.


Георги и Валентин Братоеви отпаднаха от състава на националния отбор за световното първенство в Полша, съобщава сайтът на волейболната федерация. Старши треньорът Пламен Константинов освободи близнаците след края на международния турнир „Хуберт Вагнер“ в Краков. Там нашите заеха третото място, след като записаха актив от 2 победи и 1 загуба. В двубоите с Полша (3:2), Русия (1:3) и Китай (3:2) Константинов изпробва всички 14 състезатели, които бе включил в групата. В трите срещи играха различни разпределители – съответно Андрей Жеков, Георги Братоев и Добромир Димитров.

Решението за освобождаването на близнаците е изцяло спортно-техническо, коментира наставникът, който наследи на поста Камило Плачи. Утре и другиден са последните проверки на тима срещу Франция и Бразилия. И двете контроли са от 17,30 ч в „Арена Ботевград“ и ще бъдат предавани пряко по БНТ. След двубоя с Бразилия ще отпадне още един състезател, за да се оформи крайният състав от 14 волейболисти, които ще ни представят на шампионата в Полша (31 август – 21 септември). В последните мачове ще вземат участие Владимир Николов, Николай Николов и Мартин Божилов, които се подготвяха в Правец, докато отборът бе в Краков.

Ощр от категория Волейбол