Намери ни
To Top

Роси разкритикува тактиката на Зарко на „Остин“

Ветеранът в MotoGP Валентино Рос


и стана лидер в класирането на кралския клас след три преминати кръга до момента. На американската писта „Остин“ вчера той финишира втори зад господаря на Тексас Марк Маркес, който бе създал трудна за наваксване преднина.

Доктора даде всичко от себе си, но в един критичен момент от състезанието благодарение на опита си избегна инцидент и не позволи на новобранеца Йоан Зарко да мина пред него – излизайки от очертанията на пистата и с цената на последвало почти незначително наказание. Той бе санкциониран с 0.3 секунди, които бяха прибавени към крайното му време, а на пресконференцията след състезанието заяви, че Зарко е по-големият проблем от наказанието.

„За нас двамата имаше два варианта – първият е този, който избрах, а вторият бе да се ударим и да катастрофираме и двамата. Наказанието е в границите на нормалното. Нямам проблеми със стюардите, а със Зарко. Има голям потенциал и кара чудесно, но това не е Moto2. Ако искаш да изпревариш, го правиш по друг начин“, категоричен бе Доктора.

По време на състезанието Роси не е бил сигурен дали наказанието е в размер на три или на 0.3 секунди и това е била причината да „навакса спрямо Маркес колкото е възможно повече в последната обиколка“.

Ощр от категория Спорт