Намери ни
To Top

Локо Пловдив отстъпи на Черно море в дебюта на Войн Войнов

Представителният тим на Локомотив Пловдив претърпя поражение като гост на Черно море в Каварна в 3-тият кръг на първата шестица. „Черно-белите“ отстъпиха с 3:2 в дебюта на старши треньора Войн Войнов. Головете за Локомотив отбелязаха Камбуров в 44-та и Бакалов в 86-та минута.

Двубоят започна равностойно, а силният дъжд над Каварна попречи на двата тима да организират нещо по-сериозно през първите минути.


В 24-та минута Пируло от състава на Черно море стреля от дистанция, но Пиргов улови без проблеми. В 32-та минута „моряците“ откриха резултата. След центриране на Георги Илиев от корнер, Стефан Станчев засече с глава за 1:0. В самият край на първото полувреме Локомотив изравни резултата. Веселин Марчев се пребори за една топка и я пусна на дясно към Крумов, който центрира в наказателното поле, където капитана Мартин Камбуров бе точен с глава за 1:1. Това бе 184-тото попадение на Камбуров в родния елит и му остава още един гол, за да се изравни с легендата Христо Бонев в класацията.

„Черно-белите“ започнаха по-активно през втората част на мача. В 47- минута Камбуров нанесе силен изстрел от въздуха, но стражът на „моряците“ Емил Михайлов успя да спаси. В 65-та минута Черно море стигна до втори гол за 2:1. След центриране от дясно на вратата на Пиргов, Димитър Везалов бе натиснат в гръб от Марек Кузма и защитника в „черно-бяло“ се отбеляза автогол. В ответната атака Локомотив можеше да изравни, но ударът с глава на Камбуров мина над целта. Локомотив натиска своя съперник в последните 20 минути на двубоя в търсене на изравняване. Така се стигна до 87-та минута, когато след корнер топката попадна в Димо Бакалов. Той веднага нанесе изстрел, вратарят на Черно море не се намеси добре, и кълбото попадна в мрежата за 2:2. В 89-та минута след центриране от дясно на Пиргов, Марек Кузма засече с глава и вкара за крайното 3:2.

Ощр от категория Футбол