Намери ни
To Top

Атанасов започна чистка в Монтана

Новият треньор на Монтана Атанас Атанасов-Орела набързо развъртя метлата на „Огоста“. Той извади от състава за гостуването на Верея двама от чужденците – вратата бе посочена на черногорския вратар Неманя Счекич и на сръбския нападател Небойша Иванчевич. Мачът на стадион „Трейс Арена“ е тази вечер от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Аут от групата за срещата и е младият нападател Александър Веселинов.


Счекич бе титуляр в предишния двубой срещу Славия, в който Монтана водеше с 3:1, но падна с 3:4. След поражението нервите на част от играчите не издържаха и те се сбиха помежду си в съблекалнята, като. дори се наложи да влиза полиция и да въдворява ред.

Атанас Атанасов ще трябва да разрешава и доста кадрови проблеми. Черногорският ляв краен защитник на Монтана Блажо Игуманович и френският централен бранител Бирахим Cap са контузени и пропускат гостуването в Стара Загора. Извън сметките на наставника е и опитният полузащитник Даниел Гаджев, който през седмицата се готвеше на облекчен режим заради травма на прасеца на десния крак. Сред 18-те за двубоя попадна младият бранител Марио Благоев, но той ще остане на пейката.

Монтана не успя да уреди Атанас Атанасов за мача с Верея – той все още не е картотекиран в БфС. Затова наставления от пейката ще дава помощникът Дилян Иванов, който остава в щаба и на новия наставник. Орела ще гледа двубоя от ложите на ‘Трейс Арена“, а от понеделник ще започне работа с тима и ще се опита да го вдигне за баражите за оцеляване в елита – Монтана е твърдо последен в група А на втората осмица.

Още вчера отборът замина за Стара Загора и снощи тренира на базата на Верея. Монтана ще се опита да се възползва от умората в състава на домакините, който в сряда изигра първи полуфинал за Купата на България (0:1 от Ботев). В момента тимът от „Огоста“ е в серия от 6 загуби.

Ощр от категория Футбол