Намери ни
To Top

Черно море и Казанлък – българските отличници в Италия

Страхотни емоции и незабравими спомени остави турнирът „Мемориал Корнакия“ за пет български отбора. Надпреварата, която се води като световно първенство за подрастващи (U19), се проведе за 35-и път в италианската област Флавия-Венеция Джулия.

При момчетата отборът на Черно море (Варна) завърши на девето място в крайното класиране от 24 състава, сред които националните тимове на Словения (6-о място), Хърватия (12-о) и Германия (20-о). Локомтив 1929 (София) се класира на 18-та позиция, а този на Хектор (НПМГ, София) – на 23-то.


Шампион стана тимът на Ломбарда Мотори Веро Волей (Монца).

При момичетата страхотно представяне направи тимът на Казанлък Волей (Казанлък), който завърши на шесто място в крайното подреждане (от 31 отбора). Другият български представител – Марица (Пловдив), остана на 14-та позиция. Шампион е Бруел (Басано), а в турнира се включиха националните тимове на Хърватия (трето място), Словения (22-о), Австралия (25-о) и Израел (30-о). Три от българските участници – Казанлък Волей, Марица и Черно море, бяха заедно още от тръгването към Италия до връщането си на родна земя. От тези отбори изказват благодарност към Българската федерация по волейбол, че им позволи да пътуват с автобуса на националния тим. Така дългото пътуване към и от Италия премина с много песни, закачки и забавни моменти заедно.
Българските отбори се подкрепяха взаимно, когато програмата позволяваше това. Така например момичетата на Казанлък бяха специална агитка по време на важен мач на Черно море.

Волейболистките на Казанлък оказват мощна подкрепа на Черно море по време на важен мач от турнира

По време на престоя си в Италия българските участници имаха възможност и да се насладят на красотата на Венеция, като се разходиха из центъра на изградения между канали град. Разбира се, всички те се насладиха и на традиционната за Италия пица в свободното си време.

Волейболистките на Казанлък на един от мостовете на Канале Гранде

Отборът на Хектор на площад Сан Марко във Венеция

BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол