Намери ни
To Top

Живков: Очаквайте много силен волейбол в турнира за Купата

Добрич е домакин на финалната фаза на турнира за Купата на България по волейбол, която започва на 25 април в зала Добротица. Добруджа 07 е в една група с отборите на Нефтохимик и Черно море, а в другата група са Монтана, ЦСКА и Пирин. Финалът е на 30 април.

„Предстои една много интересна Купа.


Това е важен и отговорен турнир, който очаквам да бъде на едно много високо волейболно ниво. Ние се готвим целенасочено за него”, коментира пред Дарик треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков.

По думите на Живков и двете групи са изключително равностойни и е много трудно е да се направят прогнози. „Зависи от това кой отбор какво ще даде като волейболни качества във всеки един мач”, добави треньорът.

В турнира за Купата всеки отбор има право да картотекира нови състезатели. „Във всички отбори има нови имена, много добри волейболисти като качества, доказали се и в Българи, и в чужбина. Ще бъдем свидетели на един много интересен и много изравнен като стойности турнир”, прогнозира Живков.

Очаква се отборът на Черно Море да бъде подсилен от Явор Генов, Дани Милушев и, може би, Мирослав Градинаров. В Нефтохимик се очаква де се включат Теодор Салпаров и Николай Учиков, а в Монтана – Тодор Скримов.

С Добруджа 07 пък тренират разпределителят от Пазарджик Добромир Димитров, играл в Ливан, и посрещачът Мартин Атанасов – състезател на Добруджа 07, който през последния сезон игра в турския Токат. Той е бил основен състезател в тима и един от основните му реализатори.

Добричките волейболисти са в отлична форма, здравословни проблеми няма, с изключение на Алекс Грозданов. От ръководството се надяват, че той ще се възстанови бързо.

Мирослав Живков коментира и новия волейболен шампион. „Титлата на Нефтохимик не е изненада. Със селекцията, която направиха, имената, които привлякоха и организацията, която създадоха в отбора беше нормално да са претенденти и да спечелят. Това са волейболисти със сериозни качества. По различно време се включиха в шампионата, но накрая успяха да се сработят като отбор и да вземат титлата”, заяви Живков.

По повод четвъртото място на Добруджа 07 треньорът подчерта, че поставената за сезона задача е изпълнена. „Имахме, разбира се, желание и амбиции да се класираме по-напред. Искаше ни се да стигнем до финала и се борихме докрай. През сезона вложихме доста работа, направихме един изключителен колектив, всеки от състезателите видимо израсна. В рамките на този млад отбор е факт, че момчетата се развиха като спортно-технически и физически качества. Това е положителна оценка за работата на отбора”, коментира Мирослав Живков.

Ощр от категория Волейбол