Намери ни
To Top

Барселона с отчаян ход за Неймар преди „Ел Класико“

В Барселона предприеха отчаян ход, за да си осигурят услугите на наказания бразилец Неймар за неделното гостуване на Реал Мадрид в испанското „Ел Класико“. От клуба умишлено са пропуснали да изпратят навреме документите по обжалването на санкцията му от три мача до до Спортния трибунал (TAD). Все пак те са били отправени до трибунала в рамките на деня, но извън работното му време.

В случай, че седемте юристи, които съставляват трибунала, не се съберат извънредно днес, то в Барселона ще изтълкуват това като спиране на действието на наказанието на Неймар до произнасянето на трибунала и ще рискуват с включването му.


Това е рискован ход, защото може да доведе до последващо наказание и дори отнемане на точки, но както се казва – отчаяните ситуации изискват отчаяни мерки. Само победа на „Бернабеу“ ще остави каталунците в борбата за титлата в Испания.

Съществува и вариант трибунала да се събере и произнесе по казуса, но запознати с дейността му твърдят, че това е малко вероятно. Дори и да се съберат и произнесат не в полза на Барселона, то в клуба поне ще знаят, че са опитали всичко възможно.

Ощр от категория Футбол