Намери ни
To Top

Челси и Тотнъм пренасят съперничеството си и за ФА Къп

Съперниците за първото място в Премиър лийг Челси и Тотнъм пренасят съперничеството си и в турнира за ФА Къп. Днес от 19,15 часа на стадион „Уембли“ в Лондон намиращите се на първото и второ място във временното класиране Челси и Тотнъм ще кръстосат шпаги в първия полуфинал за най-стария трофей.

Разликата между двата тима в таблицата е само 4 точки и победителят днес ще вземе важно психологическо предимство пред съперника в гонитбата за титлата.

Челси гони 12-и финал в историята си, докато Тотнъм ще се опита да стигне до спора за трофея за първи път от 1991 година, когато триумфира с отличието след 2:1 тад Нотингам Форест.



По пътя си до този мач Челси премина пред няколко слаби противника, а най-тежкият тест беше Манчестър Юнайтед.

Миналата седмица обаче „червените дяволи“ си отмъстиха за първенството и върнаха интригата в шампионата за радост та „шпорите“. Мениджърът Антонио Конте има проблем единствено с Гари Кейхил, който беше приет в болница заради мистериозно заболяване.

Съперникът Тотнъм се намира в изключителна серия от осем поредни победи във всички турнири и ще се опита да продължи серията.

Двата тима са се изправяли досега четири пъти за ФА Къп, като балансът е в полза на Челси.

Световният букмейкър bwin дава леко предимство за Челси. Коефициентът за победа на „сините“ е 2,60, докато за успех на „шпорите“ е 2,75. Равенството е оценено на 3,30.

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Тери, Моузес, Канте, Матич, Алонсо, Педро, Диего Коща, Азар.

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Вертонген, Алдервайрелд, Уокър, Уанияма, Дембеле, Сон, Ериксен, Али, Кейн.

Ощр от категория Футбол