Намери ни
To Top

Вълнуващи двубои ни очакват на Републиканското първенство по снукър

Този уикенд ще се проведе републиканското първенство по снукър, където ще участват всички най-добри български състезатели. Двубоите ще се играят в спортен клуб „Академията“ от събота 09:00 часа, като се очаква финалът да бъде в неделя следобед.

Водачът в ранглистата Георги Величков ще се изправи срещу Борислав Лазаров, докато вторият Спасиан Спасов очаква победителя от двойката Тихомир Йорданов/Виктор Иванов. Републиканският шампион от последните две години Братислав Кръстев ще премери сили с Георги Георгиев на старта.


Погледите ще бъдат насочени и към младите ни 15-годишни таланти Виктор Илиев и Дейвид Давидков, които показват много сериозно израстване в последните месеци. Виктор започва своята кампания на Републиканското срещу Ивайло Пеков или Цветослав Тончев. Дейвид стартира срещу Димо Ангелов.
С голям интерес се очаква и включването на председателя на Българска Снукър Федерация Олег Велинов в турнира. Той се завръща на зеленото сукно след три години и ще се изправи срещу Атанас Димитров в квалификациите.

Всички играчи ще се стремят да покажат най-доброто от себе си, защото Републиканското първенство дава двойно повече точки за ранглистата от турнирите през сезона.

Ощр от категория Спорт