Намери ни
To Top

Ракетата заплаши да разгорми Мърфи отново в „Крусибъл“

Рони О’Съливан натрупа комфортен аванс от 6:2 пред Шон Мърфи в първата сесия от вълнуващия и звезден осминафинален двубой на Световното първенство по снукър в театър „Крусибъл“.

Ракетата показа далеч по-голяма класа от Магьосника, който бе неузнаваем на моменти и накара феновете си да се зачудят защо е направил толкова странен подбор от удари.

Първите четири фрейма бяха великолепни от гледна точка на бързина и брейк-билдинг – О’Съливан започна мача с отлична серия от 91, а Мърфи отговори подобаващо с 84 за 1:1. След това обаче световният шампион от 2005 година бе прекалено агресивен в началните мигове на партиите и в резултат на това бе наказан от далеч по-съсредоточения Гений от Чигуел.


Follow
BigSport ✔ @BigSportGB
Shaun Murphy just played this shot against Ronnie O’Sullivan
11:15 PM – 20 Apr 2017
770 770 Retweets 1,168 1,168 likes

В рамките на само 53 минути Ракетата дръпна с 5:1 в резултата с брейкове от 75, разчистване от 128, 76 и 44. И двамата поддържаха добра статистика по отношение на скорост на ударите – 17 секунди за О’Съливан и 25 за Мърфи, като единственият биткаджийски фрейм (изпълнен с много грешки и от двамата) бе взет от Магьосника по последната черна за 2:5. Рони обаче затвори сесията с нова силна серия от 74 и индикира, че е доста по-концентриран в решителните моменти от своя опонент.

Двамата продължават дуела си във втората сесия от осминафинала от 16:30 часа българско време в петък.

Ощр от категория Спорт