Намери ни
To Top

Левски ще опита да се откъсне пред „червените“ преди дербито

Левски приема Дунав в първи мач от поредния кръг в първата шестица на първенството. И двата тима нямат загуба от началото на плейофите. „Сините“ разгромиха Локомотив (Пловдив) с 5:0, а след това направиха нулево равенство на терена на шампиона Лудогорец. Русенци пък записаха две победи с по 1:0 срещу Лудогорец и Черно море, с които се изкачиха на четвърто място в таблицата и вече мечаят дори за участие в Лига Европа.


За Левски мачът тази вечер е добра възможност да отборът натрупа още самочувствие и преднина в класирането пред ЦСКА-София преди дербито помежду им в следващия кръг. В момента разликата е 3 точки в полза на тима от „Герена“, но на „червените“ им предстои сблъсък с Лудогорец в неделя и дистанцията може да се увеличи.

Левски има само победи у дома под ръководството на Николай Митов и ще иска да продължи серията си. Наставникът има немалко кадрови проблеми. Капитанът Веселин Минев и Мехди Бурабия са наказани, а травми мъчат Боян Йоргачевич и Давид Яблонски. Георги Костадинов вече е възстановен и ще е титуляр срещу Дунав. В групата за двубоя попаднаха и Джереми де Ноойер и Амаду Сукуна, но те ще останат сред резервите. Очаква се като крайни бранители днес да действат Роман Прохазка и Сърджан Лукин. Божидар Краев пък може да върнат в средата на терена до Костадинов. Възможно е шанс за изява да получи младокът Станислав Иванов, който да си партнира в предни позиции с Антонио Аниете, а по двата фланга на атаката ще играят Франсис Нар и Бабатунде Адениджи.

Дунав доказа, че не се притеснява от нито един съперник и знае как да измъква точки от най-силните дори като гост. На „Герена“ отборът на Веселин Великов ще бъде без защитника Тейнур Марем, който е наказан и ще бъде заменен от украинеца Олексей Ларин. Атаката отново ще се води от Мирослав Будинов, на когото ще помагат Бранимир Костадинов, Васил Шопов и Бирсент Карагерен.

В редовния сезон Левски победи Дунав с 2:0 в София, а в ответния двубой на стадиона в Разград срещата завърши 2:2.

Световният букмейкър bwin определя Левски за фаворит с коефициент 1.40. Равенството е оценено с 4.10, а ставката за успех на гостите е 7.00.

Първа лига, плейофи – 29 кръг:

ЛЕВСКИ – ДУНАВ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Кръстев; Прохазка, Лукин, Пиргов, С. Александров; Краев, Костадинов; Адениджи, С. Иванов, Нар; Аниете
Старши треньор: Н. Митов
ДУНАВ (4-2-3-1): С. Антонов; Джалилов, Ларин, Милчев, Хубчев; Д. Димов, Аясс; Карагерен, Шопов, Б. Костадинов; Будинов
Старши треньор: В. Великов

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: „Vivacom Arena Георги Аспарухов“
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол