Намери ни
To Top

Анахайм преодоля първия си съперник в плейофите

Патрик Ийвс, Нейт Томпсън и Райън Гецлаф вкараха головете при победата на Анахайм с 3:1 над Калгари, с което Патоците спечелиха в четири мача серията от първия плейофен рунд на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Анахайм е първият отбор на полуфиналите в Западната конференция, след като спечели първата си победа в четири мача от 2015-а насам, когато Патоците отстраниха Уинипег. Това беше и петият успех с 4:0 в плейофна серия в клубната история. Джон Гибсън помогна за нея с 36 спасявания, а следващият съперник на Анахайм ще бъде победителят от двубоя между Сан Хосе и Едмънтън.


Шон Монахан вкара гол при числено предимство за отбора на Калгари, който беше първи уайлдкард на запад. Брайън Елиът пък бе изваден от вратата на Пламъците 5:38 минути след началото на мача, след като пусна лесен гол. Неговото място зае Чад Джонсън, който бе преодолян още с втория изстрел и спаси общо 20 до края.

Том Уилсън и Ти Джей Оши вкараха по два гола за победата на Вашингтон с 5:4 срещу Торонто. Алекс Овечкин отбеляза третото си попадение в плейофите, а с това Столичаните изравниха серията при 2:2 победи преди завръщането й в американската столица.

Боби Райън вкара рано в последната третина, а Крейг Андерсън спаси 22 удара при победата на Отава с 1:0 срещу Бостън. Вратарят записа четвърти плейофен шътаут в кариерата си, благодарение на което Сенаторите поведоха с 3:1 в серията срещу Мечоците.

Деван Дъбник отрази 28 удара при победата на Минесота с 2:0 над Сейнт Луис. Чарли Коул и Мартин Ханзал вкараха головете във вратата на Акулите, което остави Минесота в плейофите, но и на мач от елиминацията.

Ощр от категория Спорт