Намери ни
To Top

Рекорд за историята на Уестбруук не стигна на Оклахома Сити

Ръсел Уестбруук направи най-резултатния трипъл-дабъл в плейофната история на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА), но Оклахома Сити отстъпи със 111:115 срещу Хюстън във втория мач от серията им.

Уестбруук отбеляза 51 точки, към които добави 13 асистенции и спечели десет борби, но Рокетс отговориха с 35 точки на Джеймс Хардън за победата, която е втора поредна домакинска за Хюстън в първия рунд на плейофите.

Уестбруук завърши редовния сезон в НБА с рекордните 42 трипъл-дабъла, а този срещу Хюстън беше негов шести в плейофите. Той обаче вкара само четири от общо 18 стрелби в последната четвъртина, когато Хюстън преодоля двуцифрен пасив и поведе с 2:0 в серията.


Мачът беше равен в заключителните минути, преди обаче Хюстън да вкара десет поредни точки при серия от тройки на Хардън, Патрик Бевърли и Ерик Гордън. При 1:22 минути до сирената и резултат 104:114 в полза на Рокетс, Уестбруук записа четири точки в серия от 7:1 за Тъндър, но те не успяха да се доближат още за стрелба със сирената.

Ощр от категория Баскетбол