Намери ни
To Top

Липи: Не Меси е в упадък, а останалите в Барса

Легендарният италиански треньор Марчело Липи не смята, че звездата на Барселона Лионел Меси започва да залязва. Според него упадъкът се забелязва по-силно у футболистите около него.

Тази вечер е реваншът между каталунците и Ювентус в Шампионската лига, като „блаугранас“ имат да заличават пасив от 0:3 след първия мач. Липи, който постигна доста успехи със „старата госпожа“, очаквано беше търсен събеседник в часовете преди ответния сблъсък на „Камп Ноу“.


„В първия мач преди 7 дни останах добих представата за един много силен и интелигентен Ювентус“, каза Липи. „Барселона има атакуващи качества, които никой друг не притежава, но това е единствената им черта. Ювентус има и други такива. „Бианконерите“ разполагат с най-добрата защита в Европа и знаят как да контролират хода на мачовете.“

„Те ще се опитат да играят както в Торино, сигурен съм, че ще страдат в дадени моменти, но ще имат и шансове, при които Гонсало Игуаин и Пауло Дибала нямата да сбъркат.“

„Дали Меси залязва? Всеки път, когато проверявам резултатите на Барса, виждам голове и асистенции от Меси. Не мисля, че той залязва. По-скоро то касае останалите в Барселона. Спадът във формата е по-скоро в защитата и се отнася до целия отбор“, допълни Липи, койо направи паралел между себе си и треньора на Ювентус Масимилиано Алегри.

„Той отиде в Ювентус на същата възраст, на която го сторих и аз. Тосканец е като мен. Спечели скудетото още в първия си сезон. Харесвах да сменям формацията също като него. Двамата имаме много общо с треньора на Наполи Маурицио Сари. Първоначалните съмнения към него бяха заради периода му в Милан, същото беше и с Карло Анчелоти, който считам за най-добрия треньор в света. Миналото си е минало“, допълни Алегри.

Ощр от категория Футбол