Намери ни
To Top

Надал се класира трудно за третия кръг в Монте Карло

Поставеният под номер 4 в основната схема Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ на червени кортове в Монте Карло с награден фонд 4,3 милиона долара.

В среща от втория кръг испанецът се наложи с 6:0, 5:7, 6:3 над представителя на Великобритания Кайл Едмънд. Така най-големият фаворит за трофея в надпреварата откри похода си с успех.

Надал започна повече от убедително мача, след като взе първия сет на нула гейма за само 29 минути.


Вторият сет започна по подобен сценарии от първия и Рафа Надал реализира пробив за 2:1.

Едмънд обаче още в следващото подаване на испанеца успя да се върне в мача, като дори поведе с 3:2. Надал отново сервираше и се стигна до нов пробив в полза на представителя на Великобритания.

Рафа с много усилия и късмет успя веднага да навакса и равновесието продължи до 6:5 в полза на Едмънд. Надал сервираше и отново се провали, за да се стигне до равенство в резултата.

Решителният трети сет не предложи изненади до 2:2, но тогава Рафа Надал проби на 15, а при последвалият сервиз-гейм отстъпи на нула. Когато изглеждаше, че има подем в играта на Кайл Едмънд се стигна до нова загуба на сервиз и Надал не даде шанс повече на своя противник. Испанецът затвори мача с 6:3.

В следващия кръг Надал ще срещне германеца Александър Зверев, номер 14 в основната схема. Зверев се наложи с 6:1, 6:2 над италианеца Андреас Сепи.

Ощр от категория Тенис