Намери ни
To Top

Още веднъж, ако позволите! (вероятни състави на Барса и Юве)

Отборите на Барселона и Ювентус се изправят един срещу друг в реванша на друг суперсблъсък от четвъртфиналите на Шампионската лига. Вторият епизод на спектакъла, който ще се изиграе на „Камп Ноу“, започва в 21:45 часа българско време, а главен арбитър на срещата е Бьорн Куйперс от Холандия.

Юве надигра тотално съперника си в първия мач и записа категорична победа с 3:0. Сега торинци са в позицията на ПСЖ, който допусна катастрофална загуба с 1:6 при визитата си в каталунската столица на 1/8-финалите на турнира, а беше спечелил първия мач срещу Блаугранас с 4:0.


Италианският шампион обаче е много по-окомплектован тим и този път задачата на Барса изглежда много по-трудна.

Важно е да се отбележи, че отборът на Луис Енрике е в серия от 15 домакински победи в Шампионската лига. В отговор на това обаче бианконерите са инкасирали само 1 гол в мачовете си на чужд терен в турнира през този сезон и също така не са допускали попадение във вратата си вече 441 минути.

Досега само един испански отбор е успявал да вкара повече от три гола на Ювентус в Европа. Прави го Селта през 2000 година в осминафинал за Купата на УЕФА, когато галисийци бият с 4:0. Бианконерите обаче никога не са отпадали след преднина от 3:0 в първия мач в петте такива случая в историята.

Добрата новина за каталунците е, че Серхио Бускетс се завръща след изтърпяно наказание, но Рафиня Алкантара, Алейш Видал и Арда Туран остават в лазарета. Хавиер Масчерано имаше лек проблем, но вече е здрав. Наставникът на Юве Масимилиано Алегри пък няма сериозни кадрови проблеми. Пауло Дибала навехна глезен в мача с Пескара през уикенда, но ще може да играе тази вечер.

Вероятни състави:

Барселона (3-4-3) – Тер Щеген, Юмтити, Пике, Матийо, Роберто, Иниеста, Бускетс, Ракитич, Меси, Суарес, Неймар

Ювентус (4-2-3-1) – Буфон, Алвеш, Киелини, Бонучи, Сандро, Кедира, Пянич, Куадрадо, Дибала, Манджукич, Игуаин

Ощр от категория Шампионска лига