Намери ни
To Top

Кобрата за Джонсън: Аз съм по-добрият боксьор и смятам да го покажа на ринга

„Винаги съм се радвал, когато мога да се боксирам пред българска публика“, заяви Кубрат Пулев пред Нова телевизия.

Най-добрият боксьор на България ще направи първа защита на Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория срещу Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април в зала „Арена Армеец“ в София.

„Аз съм по-добрият боксьор и смятам да го покажа на ринга“, заяви Пулев, който спечели шампионския пояс след победа над бившия световен шампион Самюел Питър също в зала „Арена Армеец“ на 3 декември миналата година.

Той обаче подчерта, че на боксовия ринг, особено при най-тежките, нещата се непредвидими, като само един удар може да реши всичко.


„Джонсън е неудобен боксьор, добре подготвен е и има много опит на професионалния ринг. В никакъв случай не е за подценяване. Концентрирал съм се върху тренировките, за да спечеля. Никой не знае какво ще се случи“, коментира още българинът, цитиран от БТА.

37-годишният американец има 30 победи (14 с нокуат) в 38 мача на професионалния ринг. Ден по-късно Владимир Кличко и Антъни Джошуа ще излязат на „Уембли“ в битка за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация WBA (Super) и на Световната боксова организация (IBO).

„По-интересното е, че сега победителят от мача между Кличко и Джошуа (б.а. на 29 април) ще играе срещу мен. Затова трябва да победя на 28 април. Тогава ще се срещна с победителя от другата среща“, категоричен е Пулев.

Българинът намекна, че целта му не е просто мач срещу някой от тях двамата, а световната титла.

Ощр от категория Бойни Спортове