Намери ни
To Top

Гюнтцел стана първият от Питсбърг с хеттрик в плейофите на NHL

Джейк Гюнтцел вкара хеттрик, включително и в 13:10 минута на допълнителното време за успеха на Питсбърг с 5:4 над Калъмбъс като гост. Пингвините поведоха с 3-0 победи в серията и са само на крачка от полуфинала на Изток. Другите два гола бяха дело на Брайън Ръст и Евгений Малкин. Вратарят им Марк-Андре Фльори пък спаси 33 шута, след като единствено в първата третина беше неубедителен.


Гюнтцел е първият новобранец на Питсбърг, който реализира хеттрик в плейофите.

Кам Аткинсън вкара два гола за Блу Джакетс, които ще се опитат да останат в мача във вторник на свой терен. Зак Веренски и Брандън Дубински също бяха точни. Монреал се наложи с 3:1 над Рейнджърс като гост и взе аванс от 2-1 победи в серията. Александър Радулов се отличи с гол и пас. Артури Лехконен и Шей Уебър при числено превъзходство бяха автори на другите два гола за победителите, докато вратарят им Кари Прайс спаси 20 изстрела.

Радулов вече има два гола и три асистенции в последните два мача, а той записа победен гол и в мач номер 2 в този двубой. Брейди Скей отбеляза почетния гол за Рейнджърс, който се оказа и първи негов в елиминационна фаза. Едмънтън измъкна успех с 1:0 над Сан Хосе като гост на Запад с гол на Зак Касиян в средата на третия период. Вратарят Кам Талбът спаси 23 удара и регистрира втори пореден шътаут. Нефтодобивниците поведоха с 2-1 в серията, но шампионите на Западната конференция са домакини в четвъртия мач във вторник.

Касиян, който днес осигури успеха в 9:15 минута на третата част след асистенция на Давид Шлемко, вкара и първото попадение за 2:0 в мач номер 2. Сейнт Луис също е на един успех от полуфинала на Запад, тъй като поведе с 3-0 над Минесота. Третата им победа дойде у дома с 3:1. Джейдън Шварц вкара за 2:1 във втората част, Колтън Парайко откри резултата, а Александър Стийн оформи крайния резултат на празна врата накрая. Чарли Койл изравни за гостите от Минеаполис.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи- първи кръг:

Източна конференция:
Ню Йорк Рейнджърс- Монреал 1:3
Монреал води с 2-1 победи в серията

Калъмбъс- Питсбърг 4:5 след продължение
Питсбърг води в серията с 3-0 победи

Западна конференция:
Сейнт Луис- Минесота 3:1
Сейнт Луис води в серията с 3-0 победи

Сан Хосе- Едмънтън 0:1
Едмънтън води в серията с 2-1 победи

Ощр от категория Спорт