Намери ни
To Top

Конте: Шансовете ни за титлата са 50 на 50

Мениджърът на Челси Антонио Конте определи шансовете на своя отбор да спечели титлата във Висшата лига като 50 на 50 след поражението от Манчестър Юнайтед с 0:2. Отборът му остава с 4 точки преднина на върха шест кръга преди края, но Тотнъм впечатлява със серията си от седем поредни победи и в един от малкото моменти през сезона надмощието на „сините“ изглежда разклатено.

Челси и Спърс ще се срещнат на полуфинал за Купата на Англия този уикенд и Конте знае много добре, че битката е все още отворена. „Ние трябва да мислим така, че имаме още шест финала до края, заяви италианският мениджър, след като Маркъс Рашфорд и Андер Ерера нанесоха петата загуба на отбора му.


– Битката все още е отворена. Тъй като сме на първо място и имаме някакъв точков аванс, имаме 50 процента шанс да я спечелим. Ние трябва да сме наясно в какъв етап от сезона се намираме. Ако завършим на първото място, значи го заслужаваме. Ако друг е там, значи те го заслужават.

Конте добави, че Челси, който игра без Тибо Куртоа и Маркос Алонсо вчера, трябва да се мобилизира много бързо за следващия си мач у дома на 25-и април срещу Саутхямптън. Но той смята, че в момента позицията им за атаката на титлата е отлична.

„Като отбор, който миналата година завърши на 10-о място, към момента сме свършили страхотна работа. От гледна точка на проблемите и позицията преди една година, си е направо чудо. За този сезон мога да кажа, че ни трябва още повече ентусиазъм за последните шест мача. Трябва да играем срещите със страст и борбеност, а след това ще бъдем горди с постигнатото. Ако не стане така, просто ще пуснем някой друг отбор пред нас.

Напрежението е нещо нормално. Аз предпочитам да се боря за титлата и да имам огромно напрежение върху себе си и върху отбора, отколкото да не се боря за нищо и да сме си спокойни. А колкото по-нагоре вървиш, толкова повече напрежението е част от играта. Щастливи сме, че това напрежение е върху нас. Миналата година Челси приключи сезона без никакъв психологически натиск, нали?“, коментира още той.

Ощр от категория Футбол