Намери ни
To Top

Героичен Милан стигна до равенството в Ломбардското дерби

С гол в последните секунди на Сапата Милан се добра до равенството 2:2 срещу Интер в дербито на Ломбардия от 32-ия кръг на Серия А.

Футболистите на Енцо Монтела си отмъстиха на Интер за предходното Ломбардско дерби, стигайки до равенството 2:2 в последните секунди на срещата. Припомняме, че предходния сблъсък между двата гранда отново завърши при същия резултат, като тогава „нерадзурите” изравниха чрез Иван Перишич в допълнителното време.

Срещата започна изключително динамично пред изпълнените трибуни на „Сан Сиро”, като и двата тима създадоха по няколко възможности за гол в началните минути.


Гостите от Милан можеха да открият резултата още в 2-та минута след разбъркване в наказателното поле. Първо удар на Жерар Деулофеу бе спрян, впоследствие Куцка отправи силен шут към вратата пазена от Ханданович. След рикошет топката попадна в Бака, чийто удар премина над гредата.

Първото положение в полза на Интер дойде три минути по-късно, след чудесен пробив на Марио. Той подаде към Икарди, но ударът на нападателя премина встрани от вратата.

В 13-та минута стражът на „нерадзурите” трябваше отново да се намесва, след като Сусо отправи топовен изстрел от повече от 25 метра. Последва ъглов удар, при който след шут на Деулофеу топката срещна лявата греда на Ханданович.

В 36-та минута Интер поведе в резултата след уникален рейд на Антонио Кандрева, при който останаха леки съмнения за засада. Кандрева успя майсторски да надбяга Матио де Шилио, след което с лекота прехвърли Донарума за 1:0.

Интер удвои своята преднина в 44-та минута. Брилянтен пас на Перишич позволи на Икарди да се озове сам срещу вратата и аржентинският нападател отблизо не сбърка, отбелязвайки своето 21-во попадение за сезона. Така играчите на Стефано Пиоли се оттеглиха на почивката с комфортен аванс от два гола.

Интеристите продължиха да са по-активни и след почивката. Перишич бе близо до това да увеличи преднината за домакините в 53-та минута, но ударът му не намери очертанията на вратата. Две минути по-късно след чудесна контраатака отново хърватинът се озова на чудесна стрелкова позиция, но Донарума показа завиден рефлекс и спаси вратата си от трети гол.

“Росонерите” можеха да се върнат в мача, след като Бака успя да се измъкне от защитата и отправи удар към вратата на Ханданович. Гари Медел обаче се хвърли самоотвержено и така предотврати сигурно попадение в мрежата на Интер.

В 65-та минута Деулофеу отправи чудесен далечен удар, но вратарят на домакините отново се намеси по брилянтен начин и изби топката.

В 83-та минута Милан успя да върне интригата в срещата. Сусо центрира от ляво на наказателното поле, като топката попадна в Алесио Романьоли, който засече топката и технично я прати във вратата на Ханданович.

Гостите продължиха да създават опасни положения пред вратата на Интер и логичното се случи в добавеното време на двубоя. Секунди преди последния съдийски сигнал Кристиан Сапата успя да направи драмата пълна. След разбъркване в наказателното поле топката попадна в колумбиеца, който хладнокръвно успя да изпрати топката във вратата на Ханданович.

След равенството Милан остава на шестото място в класирането с актив от 58 точки, докато Интер е седми с 56 пункта.

Ощр от категория Футбол