Намери ни
To Top

Сейнт Луис спечели и второто си гостуване на Минесота

Александър Радулов вкара гол след 18:34 минути игра в продължението за победата на Монреал с 4:3 срещу Ню Йорк Рейнджърс, с което Канадците изравниха серията от първия рунд на плейофите. Двата отбора са с по една победа след двата мача в Монреал, а сега предстоят и две поредни срещи в „Медисън Скуеър Гардън“.

Радулов заби шайбата в мрежата на Рейнджърс с удар от линията на вратарското поле след асистенция на Макс Пачорети, донасяйки първа победа за канадски клуб в плейофите от 2015-а година насам. До този успех обаче можеше изобщо и да не се стигне, след като гостите водеха с 3:2 малко преди сирената, но вратарят Кари Прайс бе изваден за допълнителен нападател и Монреал изравни 18 секунди преди края.


Ударът отново бе на Радулов, но Томаш Плеканец отклони шайбата, за да я прокара покрай живата легенда на нюйоркчаните Хенрик Лундквист.

Джеф Петри и Пол Байрън също се разписаха за Монреал, а попадението на Плеканец беше най-късното за изравняване в клубната история. До този момент рекордът държеше Жак Лемар с гол 24 секунди преди края на мач през далечната 1975-а година.

Сидни Кросби вкара гол и подаде за още два, а Марк-Андре Флюри направи втори пореден безгрешен мач при победа на Питсбърг с 4:1 над Кълъмбъс. Джейк Гюнцел също записа гол и асистенция за шампионите, които спечелиха и двете си домакинства в серията с Кълъмбъс, с който се надпреварваха цял сезон за второто място в Столичната дивизия. Евгени Малкин пък вкара първия си гол в плейофите на празна мрежа.

Джейдън Шуорц вкара 2:27 минути преди финалната сирена при ситуация 4-4 за победа на Сейнт Луис с 2:0 срещу Минесота. Джоел Едмъндсън вкара първия гол, а Джейк Алън спаси 23 удара за шътаута, с който Сейнт Луис спечели и второто си гостуване в серията.

Конър Макдейвид и Зак Касиан вкараха головете за победа на Едмънтън с 2:0 срещу Сан Хосе, с което домакините изравниха серията от Западната конференция на 1:1 победи. Кам Талбът спаси 16 удара за първия шътаут в кариерата си в плейофите, който беше и първа победа за Едмънтън след редовния сезон от 2006-а година насам.

Резултати от НХЛ:

Монреал – НЙ Рейнджърс 4:3
* Серията е равна след втория мач.

Питсбърг – Кълъмбъс 4:1
* Питсбърг води с 2:0 победи в серията.

Минесота – Сейнт Луис 1:2
* Сейнт Луис води с 2:0 победи в серията.

Едмънтън – Сан Хосе 2:0
* Серията е равна след втория мач.

Ощр от категория Спорт