Намери ни
To Top

Ефектът Китай: Рекордните 862 милиона гледат Интер – Милан

Предстоящото дерби на Милано между Интер и Милан се очаква да влезе в историята, като най-гледаната футболна среща в историята на най-полярната игра. Със сигурност двубоят ще бъде с най-много аудитория от съществуването на Серия „А“.

Първоначалните прогнози са сблъсъкът да бъде наблюдаван от около 862 милиона зрители по целия свят, като 566 милиона зрители ще бъдат от Китай. Затова помага и ранният час, в която ще се играе срещата.


Тя ще се проведе днес от 13:30 часа българско време, а това ще позволи на много зрители от Азия да наблюдават на живо мача. И двата тима имат много фенове на този континент, а в следващите години се очакват да нараснат още повече.

Както е известно, от два дни обствениците и на двата тима са китайци, което е нещо историческо в 109-годишната история на сблъсъците между „нерадзури“ и „росонери“.

Дербито от „Сан Сиро“ ще бъде наблюдавано в 20 страни от Европа, като се очаква 186 милиона зрители на Стария континент да гледат срещата между футболистите на Стефано Пиоли и Винченцо Монтела.
Очакват се още 98 милиона зрители да гледат „Дерби дела Мадонина“ в Централа и Южна Америка, където три от най-големите телевизии ще предават срещата директно.

Досега най-наблюдавана среща на клубно ниво е дербито на Премиър лийг през март 2015 година между Ливърпул – Манчестър Юнайдед. Колосите от Острова събраха около 700 милиона зрители пред телевизионния екран.

Същият месец на 2015 година е втората най-гледана среща. Става въпрос са Ел Класико между Барселона и Реал (Мадрид), който е гледан от около 500 милиона зрители.

Ощр от категория Футбол