Намери ни
To Top

Националка губи драматично тайбрек с 25:27

Българската националка Кристина Гунчева и нейният Еделин (Кьониц) нямаха късмет в плейофите на Швейцария. Контузии преследват тима на родната разпределителка, което доведе до отпадането им от финалната четворка на първенството. Впоследствие, отново в най-важния момент, в разстояние само на един мач, волейболистките на Кьониц останаха без две основни състезателки. Така, в плейофа за петото място Кьониц тръгна с победа с 3:0 в къщи срещу Шезоу, но във втория мач травми извадиха от игрището и двете централни нападателки.


„Колкото и налудничаво да звучи, във втория мач останахме без двата си центъра“, обяснява за BGvolleyball.com със съжаление Кристина Гунчева. „Имахме възможност да играем за пето място, което в предвид всички контузии през сезона, щеше да бъде поне достоен завършек. Но неудачите продължиха да ни преследват. Във втория мач паднахме с 2:3, като в тайбрека отстъпихме с 25:27. Това повлия за третата среща и в нея загубихме с 1:3, като отпаднахме с общ резултат 1:2 победи.

В швейцарското първенство се играе до край за разпределение на местата в класирането. Сега отборът на Кьониц играем 7-8 място срещу Шафхаузен, като серията е в 2 от 3 мача. В първата среща Кристина Гунчева и съотборничките й са гости, а двубоят е на 15 април.

Ощр от категория Волейбол