Намери ни
To Top

Везенков ще участва в Драфта на НБА

Българският национал Александър Везенков най-сетне ще участва в Драфта на НБА. През 2015 и 2016 година крилото подаваше документи, но в последствие ги оттегляше в последния момент. Тази година това няма да се случи, защото крилото на Барселона автоматично попада в Драфт 2017, съобщава picknroll.bg

“Тази година няма нужда да включваме името на Сашо в Драфта.


Автоматично е в него. Това е последната година, в която той може да участва”, коментира ситуацията агентът на Везенков Ник Лоцос пред picknroll.bg.

В случай, че Везенков се откаже да влезе в Лигата през Драфта, то той има възможност да изрази желанието си да не участва в избора до 12 юни, когато изтича крайния срок за това на играчи, родени извън САЩ, и играещи извън NCAA. След края на този сезон, националът ни ще има да изпълнява още 2 години от 4-годишния си договор с Барселона, който подписа през лятото на 2015 г. Самият Везенков неведнъж вече заяви, че за него каталунците са приоритет, а NBA може да почака

Най-голям интерес към него имаше преди 3 години, когато като 19-годишен тийнейджър той стана MVP на гръцкото първенство с екипа на Арис (Солун). Тогава симулациите на Драфта, т.нар. Mock Draft му отреждаха избор в края на първия или началото на втория кръг. След първия му сезон в Барселона и силно ограниченото игрово време, получено от треньора Шави Паскуал, прогнозите за Сашо рязко спаднаха и той се озова в дъното на втория кръг.

През тази година 206-сантиметровото тежко крило се превърна в един от лидерите на Барселона и специалистите в САЩ отново се сетиха за него, но прогнозите му предвиждат избор в края на втория кръг. Според последното издание на Mock Draft 2017 на draftexpress.com, публикувано на 10 април, Везенков е поставен под №58, където изборът принадлежи на Ню Йорк Никс.

Актуалното издание на списъка на nbadraft.net, публикувано на 5 април, отрежда на Сашо №49, с който разполага Милуоки Бъкс.

picknroll.bg

Ощр от категория Баскетбол