Намери ни
To Top

Откриха шокиращи писма, свързани с атаката в Дортмунд

Полицията в Германия откри три писма, пряко свързани с атаката на автобуса на Борусия Дортмунд снощи. Те са били намерени при обискирането на апартаментите на някои от заподозрените участници при нападението.

Както е известно, един мъж бе арестуван, а властите в Германия го оприличиха като „ислямист“. Все повече се потвърждава информацията, че атаката е била „терористичен акт“, въпреки че до този момент няма официално изявление от полицията, което да потвърждава това.


По-рано днес от полицията обявиха, че при претърсването на апартаментите са били открити три писма, съдържащи ислямистки призиви. В едно от тях дори се възхвалявали атентаторите от Коледния пазар в Берлин, когато бяха убити 12 души.

Според информация на „Шпигел“, едно от писмата започвало с фразата „В името на Аллах, милостивият и милосърдният“ и завършвало с две искания.

Едното от тях призовава властите в Германия да изтеглят незабавно разузнавателните си самолети от Сирия, а второто американската база в Рамщайн да бъде закрита.

В писмото се твърди, че германските самолети са замесени в убийството на мюсюлмани от Ислямска държава, като в същото време се добавя, „че спортисти и други известни личности от Германия вече са записани в „смъртния списък.“

Ощр от категория Шампионска лига