Намери ни
To Top

Контузията на Монфис изстрелва Григор в ранглистата

Гаел Монфис отказа участие в турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло следващата седмица заради невъзстановяване от контузията си, информират няколко специализирани издания за тенис. Новината не е изненадваща, защото французинът не участва в събитията от световния тур при мъжете откакто отпадна на осминафиналите в Индиън Уелс от Доминик Тийм.

Той има все още проблеми с възстановяването на травмите си в ахилесовото сухожилие и коляното, като пред френския „Екип“ в началото на април бе обяснил, че дори изпитва затруднения при ходене.

Отказването на французина от „Мастърс“-а в Монте Карло означава, че той автоматично ще загуби 600 точки от актива си за световната ранглиста, защото миналата година отстъпи на финала в Княжеството на Рафаел Надал.



View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
Saque Ganador @saqueganador
[ATENCIÓN] Gael Monfils no jugará el Masters 1000 de Montecarlo por lesión. El francés defendía los puntos de la final del año pasado.
5:57 AM – 9 Apr 2017
Retweets likes

Тъй като през 2016 година битката в Монако се проведе между 11 и 17 април, реално още от днешна дата Григор Димитров се възползва от липсата на Монфис и прогресира с една позиция до 11-ата в класацията на АТР.

Гришо участва на турнира от сериите АТР250 в Маракеш и дори преди да е изиграл първия си мач с Томи Робредо е с 1 място напред във „виртуалната ранглиста на живо“. Григор е близо до 10-ия в света Жо-Вилфред Цонга, който засега е записан в листа с участниците в Монте Карло, но след раждането на детето му на 24 март обяви, че кариерата му остава на заден план засега.

Ощр от категория Тенис