Намери ни
To Top

Бивш капитан на ЦСКА отново в игра

Дългогодишният капитан на ЦСКА Георги Давидов се върна на баскетболния терен. 40-годишният бивш национал, който в момента е част от щаба на Лукойл Академик, облече екипа на отбора от родния си град Враца – Ботев 2012, който играе в Първа дивизия на Националната Аматьорска Лига по Баскетбол.

204-сантиметровото крило има картотека във врачанския тим от няколко сезона, но чак сега дебютира в аматьорския баскетбол. Давидов показа, че не е забравил как се случват някои неща и помогна на отбора да спечели с 60:57 срещу ФитСпо Баскет и да изравни осминафиналната плейофна серия до 1-1.


Някогашният №10 на ЦСКА и Лукойл Академик припомни как години наред бе сред най-ефективните стрелци от средно разстояния в българския баскетбол, вкарвайки 50% от точките на Ботев – 30. Всички те дойдоха след успешни стрелби от игра – 15/27 за 2 точки, както и 13 борби и 2 асистенции за почти 39 минути игра.

Давидов, който в кариерата си у нас е играл и за Славия, Балкан, Рилски спортист и Черно море се присъединява към бившите си съотборници Хрисимир Димитров и Стефан Георгиев, които също играят в Лигата, но съответно за Брикс и Олд Старс 22.

Бойко Младенов също записа минути при аматьорите, обличайки екипа на Олд Таймърс, а в състава на Олд Старс този сезон са картотекирани и други добре познати имена – Димитър Ангелов и Тенчо Банев.

Преди време за ФитСпо Баскет, чието име тогава бе друго – АктивТрейдс, няколко мача изигра сегашната волейболна звезда на ЦСКА Свилен Мляков.

Снимка: НАЛБ

Ощр от категория Баскетбол