Намери ни
To Top

Венгер остава и получава 200 милиона за селекция?

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не само, че ще остане в клуба и след края на сезона, но ще разполага и с огромен за стандартите в клуба бюджет за селекция. Според „Мирър“ французинът ще преподпише за още две години и ще получи 200 милиона паунда, с които да реконструира състава.

Няколко играчи от настоящия отбор ще бъдат продадени, което ще осигури значителна част от бюджета. Месут Йозил, Джак Уилшир, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Оливие Жиру, Давид Оспина и Лукас Перес са сред потенциалните напускащи, добавя изданието.


Не е ясно какво ще се случи с Алексис Санчес, чиито договор изтича след година, но „Мирър“ предполага, че чилиецът ще остане в Арсенал за още един сезон.

Венгер ще иска да привлече седем нови футболисти – вратар, двама крайни бранители, халф, две крила и един нападател. В списъка на французина са: Александре Лаказет (Лион), Киърън Тиърни и Муса Дембеле (и двамата от Селтик), Уилфред Заха и Джордан Пикфорд или Джак Бътланд.

В Арсенал ще има и промяна в структурата на клуба. На „Емиратс“ ще бъде назначен футболен директор, като за този пост се спряга името на Марк Овермарс.

Ощр от категория Футбол