Намери ни
To Top

„Ел Класико“ без Кристиано?

Бразилският нападател на Барселона Неймар може да пропусне големия сблъсък с Реал Мадрид на 23 април след червения картон, който получи при загубата с 0:2 от Малага, но „Ел Класико“ може да остане и без още една суперзвезда – Кристиано Роналдо. Докато Неймар тепърва ще разбере дали наказанието му ще бъде само един мач, португалската голова машина на „белите“ е на един жълт картон от това да получи автоматично наказание за супермача на „Сантиаго Бернабеу“ след 2 седмици. В момента CR7 „виси“ с 4 жълти картона и официално предупреждение срещу Спортинг Хихон след седмица ще го лиши от участие в двубоя с Барса, който може да се окаже решаващ за титлата в Ла Лига.

За разлика от съотборника си Даниел Карвахал, който реши да си гарантира получаването на жълт картон в края на мадридското дерби с Атлетико, за да се „изчисти“ за срещата с Барселона, Кристиано не пожела да действа по същия начин.


Разбира се, наставникът на „лос бланкос“ Зинедин Зидан може да реши да даде почивка на 32-годишния португалец срещу Спортинг при положение, че Реал Мадрид има относително комфортна преднина от 3 точки плюс мач по-малко от преследвача Барселона на върха в класирането на Ла Лига, а освен това на „белите“ им предстоят и тежките битки с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

Дори Зидан да не пусне в игра Кристиано срещу Хихон, има малък шанс суперзвездата да пропусне „Ел Класико“. Поне според каталунския „Спорт“, който отбелязва, че Роналдо може би е отправил обидни реплики към съдията в края на мача с Атлетико Мадрид (вижте видеото). Това би могло да донесе някакво наказание на Кристиано, но то едва ли ще е съизмеримо с това, което Лионел Меси получи от ФИФА наскоро. Припомняме, че Меси бе наказан за 4 мача на Аржентина за невъздържано поведение спрямо съдиите на мача с Чили от световните квалификации в края на март.

Ощр от категория Футбол