Намери ни
To Top

Ливърпул на турне в Австралия

Ливърпул ще играе контролна среща с австралийския клуб ФК Сидни през следващия месец, а организаторите на турнето обявиха, че мачът ще се състои на 80-хилядния Олимпийски стадион. Очакванията са всички билети да бъдат разпродадени заради визитата на петкратният европейски шампион.

За последно Ливърпул е гостувал в Австралия през 2013 година, а 95 хиляди билета за стадиона в Мелбърн бяха изкупени от феновете за отрицателно време. Според проучванията на социолозите, около 2,3 милиона души подкрепят „червените“ от „Анфийлд“ в Австралия.


От ФК Сидни, които на 13-и юли са поканили за приятелски мач и Арсенал (Лондон), се надяват на 24-и май Юрген Клоп да пусне на терена най-добрите си играчи. Мачът ще бъде предшестван от австралийско тържество по повод 125-ата годишнина от основаването на Ливърпул.

„Това е страхотна възможност за момчетата да играят в един от най-големите стадиони в Австралия, срещу може би най-силната селекция в местната лига. Играли сме преди в Мелбърн и Бризбейн, но сега очаквам още по-емоционална вечер, заяви легендата на Ливърпул Йън Ръш.

„За нас е невероятен шанс да посрещнем един от най-великите клубове в историята на футболната игра. Това ще бъде невероятен шанс за ФК Сидни и за футбола в нашия град, радва се президентът на отбора-домакин Скот Барлоу. ФК Сидни има аванс от 17 точки на върха в класирането в Австралия кръг преди края на редовния сезон и вече си е гарантирал място на полуфиналните плейофи.

Ощр от категория Футбол