Намери ни
To Top

Невиждано унижение за Краля

Шампионът Кливланд Кавалиърс допусна шокиращ обрат при гостуването си на Атланта Хоукс и рискува да загуби спора с Бостън Селтикс за първото място в Източната конференция на НБА. ЛеБрон Джеймс и компания водеха с 26(!) точки на старта на четвъртата част, но позволиха на „ястребите“ да се доберат до продължение и в крайна сметка да се наложат със 126:125, макар че бяха догонващи през цялото време и поведоха за първи път едва 1:12 минути преди края на допълнителното време след тройка на Пол Милсап.

Това е четвъртият най-голям обрат в лигата от 2002 година насам, когато Лос Анджелис Лейкърс срази Далас Маверикс. ЛеБрон Джеймс пък никога не бе участвал в мач, в който отборът му губи повече от 24 точки преднина.


Звездата на шампионите завърши с „трипъл-дабъл“ (32 точки, 16 борби и 10 асистенции), но напусна за 6 нарушения малко повече от минути преди края на продължението и без него съотборниците му се оказаха неспособни да избегнат поражението.

Пол Милсап и днес беше решаващата фигура за Атланта. Той игра слабо в първите три части, но с точна стрелба в последната секунда прати мача в продължение. „Ястребите“ спечелиха последната четвърт с 44:18, а Милсап влезе в ритъм и отбеляза общо 22 точки. Кайри Ървинг вкара 45 за Кливланд, но и това не беше достатъчно, за да предотврати втората загуба от Атланта в рамките на три дни.

Кевин Лав беше грешникът за „кавалерите“ с безумен пас по-малко от минута преди края, позволил на Кент Бейзмор да открадне топката и да даде преднина на домакините, след което Тим Хардауей-младши не трепна от наказателната линия и уби надеждите на Кливланд. Всичко приключи с невероятна тройка на Ървинг със сирената, но тя само оформи крайния резултат.

Преди днешния драматичен успех, Атланта имаше 12 загуби от последните си 13 мача срещи Кливланд. „Ястребите“ държат петото място на Изток, но са преследвани от Милуоки Бъкс, а във вторник им предстои домакинство на Шарлът Хорнетс – съперник, срещу който загубиха предишните си три срещи този сезон.
Кливланд пък гостува на Маями, а статистиката сочи, че ЛеБрон и компания са в серия от 12 поредни загуби в „Американ Еърлайнс Арина“.

Ако шампионите и Бостън завършат редовния сезон с еднакъв актив, първото място ще е за Кливланд заради по-добрите показатели в преките двубои.

Ощр от категория Баскетбол