sportove.net

Росен Христов в Топ 10 на стрелците в САЩ

Многократният републикански шампион на България по динамична стрелба Росен Христов се нареди сред най-добрите 10 стрелци на Америка в Междущатското първенство по динамична стрелба (United States Practical Shooting Assosiation – Area1), което се проведе зад океана от 31 март до 2 април 2017 г. в базата Southern Utah Practical Shooting Range (Сейнт Джордж, Юта). В първенството премериха сили над 700 стрелци, сред които и най-добрите в Америка. Освен, че се класира в 10-ката на най-добрите, Росен Христов завърши и 3-ти в клас “MASTER”.


Организаторите изказаха специална благодарност на българина и за приноса му при подготовката на състезанието, включително и в изграждането на сцените (18 различни сцени с над 600 състезателни изстрела за всеки стрелец).

“Приемам това състезание като тренировка и сверяване на часовника преди Световното първенство по динамична стрелба, което ще се проведе през август във Франция”, коментира Христов, който тази година ще премери сили и с най-добрите в света.

В момента Росен Христов е асистент – инструктор в Tactical performance center – една от добрите стрелкови академии в САЩ, оглавявана от легендата Ron Avery.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.