Намери ни
To Top

709

709! Цифрата е точна! Точно толкова точки заби за един от най-резултатните си сезони българският волейболист Боян Йорданов.

34-годишният диагонал, който изведе скромния тим на Кифисиас (Атина) до финал за Купата на Гърция и 5-о място в шампионата на Южната ни съседка!

Преди няколко дни атакуващият с лявата ръка български диагонал спечели двата най-престижни приза на телевизията, която излъчва волейболния шампионат в Гърция – Novasports и на Гръцката волейболна лига за сезон 2016/2017.

Боян Йорданов единодушно бе определен за Най-полезен играч (MVP) и най-добър диагонал в редовния сезон в шампионата на Гърция.


Супер Бобо стана безапелационен Реализатор №1 с 534 точки и Нападател №1 с 484 точки в редовния сезон в шампионата на Гърция.

Освен 534 точки в шампионата на Гърция, Боян Йорданов може да се похвали и с още над 100 точки в турнира за Купата на Гърция, където отборът му Кифисиас загуби драматично финалната среща от гранда Олимпиакос с 1:3 в Солун.

Така сметката набъбна до 651 точки за Боян Йорданов.

Супер Бобо “само” с 19 точки, Кифисиас с нова победа в Гърция

В двата двубоя от 1/4-финалните плейофи срещу Памбохайкос (Патра) – 1:3 и 2:3 българският диагонал записа още 22 и 36 точки и така сметката му за сезона набъбна точно до 709 или точно по 26,259 точки средно за 27-те мача, в които е играл!

Супер Бобо “само” с 19 точки, Кифисиас с нова победа в Гърция

Постижение, с което едва ли може да се похвали друг български волейболист през последните сезони.

Ощр от категория Волейбол