Намери ни
To Top

Пеликанс станаха абонати на Денвър

След като във вторник окончателно изхвърли Ню Орлиънс от борбата за плейофите, сега Денвър се погрижи Пеликанс да се сдобият с абонамент за загуби в срещите помежду им, поне в рамките на тази седмица. Нъгетс спечелиха със 122:106 пред собствена публика, постигайки трета победа в четири мача този сезон срещу този съперник и същевременно запазвайки шансовете си за осмото място на Запад съвсем реални.

Класиране за елиминационната фаза обаче минава през добро представяне и победи до края, а междувременно тимът от Скалистите планини може да се надява и на леко рамо от страна на Ню Орлиънс след броени дни.

Новобранецът Джамал Мъри вкара рекордните за кариерата си 30 точки, а Никола Йокич остана с 23 точки, 12 борби и 5 асистенции, но натрупа и 7 грешки в статистиката си.


Гари Харис вкара 20 точки и раздаде 9 завършващи паса, а Данило Галинари реализира 13 точки за тридесет и осмата победа на отбора от Колорадо.

Нъгетс имат баланс 38-41 и са девети в подреждането на своята конференция, като до последно ще водят борба с осмия Портланд (39-40), за единственото свободно плейофно място. Останалите седем участника са ясни – Голдън Стейт, Сан Антонио, Хюстън, Юта, Лос Анджелис Клипърс, Оклахома Сити и Мемфис.

До края на реодния сезон Денвър има два мача с Оклахома Сити – у дома и като гост, разделени от гостуване на Далас. Трейл Блейзърс от своя страна имат три домакински срещи: с Юта, Сан Антонио и Ню Орлиънс.

Антъни Дейвис вкара 25 точки за Пеликанс в отсъствието на ДеМаркъс Казънс, който не игра заради проблем с десния ахилес. Джордан Крофърд вкара 20, а Алексис Ажанса – 15.

Ощр от категория Баскетбол