Намери ни
To Top

В Маракеш се похвалиха с Григор Димитров

Организаторите на тенис турнира от сериите АТР250 в Маракеш се похвалиха с промо постер на Григор Димитров, който официално ще бъде звездата на единствената надпревара от мъжкия световен тур в Африка.

Хасковлията е решил да предприеме авантюрата в Мароко за първи път в кариерата си и така да започне сезона си на клей.

Състезанието „Grand Prix Hassan II“ е с общ награден фонд от 540,310 евро и Григор ще е водач в схемата, защото е единственият представител на топ 15 в световната ранглиста. Освен първата ни ракета, в Маракеш ще участват още играчи като Филип Колшрайбер, Миша Зверев, Марсел Гранойерс, Паоло Лоренци, Беноа Пер и Диего Шварцман, както и трима бивши шампиони в лицето на Томи Робредо, Мартин Клижан и защитаващия титлата си Федерико Делбонис.


Като поставен под №1 в основната схема Григор Димитров ще почива на старта, а кои ще бъдат евентуалните му противници във втори кръг ще научим в събота, когато ще се проведе церемонията по изтеглянето на жребия.

Турнирът в Маракеш започва де факто на 8 април и ще продължи до 16-и. По време на сезона на клей Григор Димитров ще участва още в „Мастърс“-ите в Монте Карло, Мадрид и Рим, както и в „Ролан Гарос“.

Ощр от категория Тенис