Намери ни
To Top

Балов: Излизаме да покажем лицето от първите мачове

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години записа втора загуба на Европейското първенство в Холандия, след като допусна поражение от Италия с 0:3 гейма. Това доведе до разместване в класирането, като тимът ни заема четвърто място във временното класиране на Група I. Днес младите ни националки излизат за решителен двубой с Германия, от който ще зависи крайната подредба в групата. Треньорът на волейболистките Страхил Балов заяви, че отборът излиза за победа над Германия, като се надява момичетата да да покажат тези качества, с които победиха в първите два мача.


„Не можахме да противодействаме на Италия. Играхме сковано, имаше страх и респект от съперника. Италианците са натурализирали три чужденки, високоръстови и състезателки със сериозни физически данни. Имат и фантастична разпределителка – Морело. За мен те са новият европейски шампион след четири дни!“.

„Сега ние сме съсредоточени върху последния ни мач с Германия. Двубоят днес е от изключителна важност за нашето класиране. Надявам се момичетата да осъзнават това. Да бъдат пределно мотивирани и да покажат този дух и непримиримост, който вече видяхме. Излизаме за победа и силно се надявам да я постигнем“.

Ощр от категория Волейбол