Намери ни
To Top

Клоп: Идваше ми да повърна, но обещавам да реша проблема

Мениджърът Юрген Клоп е повече от бесен, че Ливърпул пак се издъни срещу Борнемут – 2:2, още повече че водеше в резултата до 87-ата минута.

„При втория гол на съперника почти ми идваше да повърна, заяви Клоп пред Sky Sports. – Обикновено в един момент „затваряш“ такива мачове, но ние не го сторихме. Отговорността за всичко това е изцяло моя – нека това да е ясно.


Аз обаче ще намеря решение на този проблем“.

„Когато синът ми стори нещо нередно, то най-вероятно аз имам голяма вина за това, продължи германският наставник. – Трябваше по-добре да обясня на футболистите как да реагират при такива статични положения. По-рано през сезона вече казах, че аз отговарям за лошите резултати, а футболистите – за добрите. Смятам, че това е честна договорка между нас“.

Клоп видя и положителното в ремито, след като по същото време Челси победи Манчестър Сити: „Като погледнем класирането, виждаме, че сме увеличили с една точка преднината си пред Сити.“

Мениджърът обясни и смяната на Филипе Коутиньо още в 65-ата минута. „Фил беше най-добрият на терена, но не се чувстваше добре. Прилоша му, но се надявам да не е болен. Напускането му не ни помогна. Не успяхме да спечелим не заради схемата ни на игра, а заради едно статично изпълнение. С каквато и постройка да си, трябва да се защитаваш по-добре“, завърши Клоп.

Ощр от категория Футбол