Намери ни
To Top

Една борба спря Уестбрук, но ОКС победи Мемфис

Ръсел Уестбрук остана на точно една борба разстояние от нов “трипъл-дабъл”, който щеше да го изстреля пред великия Оскар Робъртсън, но по-важното в случая бе, че Оклахома Сити спечели гостуването си на един от най-коравите отбори в Лигата – Мемфис. Тъндър надделяха със 103:100 и точно Уестбрук вкара последните пет точки на своя тим, включително тройка през Тони Алън.

Гардът завърши с 45 точки и вкара 8 от 13 стрелби от далечна дистанция. За 38 минути той допълни цялостното си представяне почти перфектено – с 10 асистенции, 9 борби, 5 отнети топки, но и 7 грешки.


Той получи подкрепа от Виктор Оладипо, реализирал 15 точки и Дъг МакДермът и Енес Кантер, които влязоха от пейката с по 10 точки всеки за победа №45 на Оклахома Сити.

“Доволен съм, че спечелихме. Това е важното, особено когато се има предвид, че плейофите чукат на вратата”, коментира Уестбрук след мача и добави, че публиката му е подсказвала, че му остава само една борба до “трипъл-дабъл” №42, който обаче така и не се случи в този мач.

Ръс изравни постижението на Робъртсън от сезон 1961/1962, когато легендата записва 41 мача с „трипъл-дабъл“, а ОКС има още четири мача до края на редовния сезон.

Марк Гасол вкара 23 точки и добави по 5 борби и асистенции за Гризлис, а Зак Рандълф остана с 20 точки и 9 борби.

Тъндър имат баланс от 45-33 и са шести в класирането на Запад, докато Мемфис е на седмо място с 42-37.

Ощр от категория Баскетбол